Bendruomenės mokėsi kurti svetaines

Kaip turi atrodyti įdomi ir informatyvi žinutė, kokybiška nuotrauka, video ar garso įrašas – tokių dalykų sausio 14 d. Joniškio mokykloje-daugiafunkciame centre mokėsi trijų bendruomenių atstovai.

Bendruomenių portalo www.bendruomenes.lt  atstovas Donatas Kubilius Joniškio, Arnionių ir Inturkės bendruomenininkams pasakojo apie kokybiškos internetinės svetainės reikšmę ir galimybes. Pirmiausiai praktiškai pabandėme sukurti žinutės pavadinimą, vedinuką – po antrašte esantį teminį sakinį – ir pastraipų pavadinimus, po to mokėmės svarbiausiųjų fotografavimo (vaizdo fokusavimo) taisyklių, sužinojome, kokios trukmės turėtų būti garso ir vaizdo įrašai. Lektorius davė patarimų, kuriame portale geriau kurtis bendruomenių svetainės, pamokė, kaip reikėtų pasiskelbti apie save, kaip pasižymėti savo buvimo vietą svetainės www.grazitumano.lt žemėlapyje.

Mokymus organizavo Molėtų viešoji biblioteka,  Joniškio biblioteka  pagal projektą – „Efektyvus technologijų naudojimas: neatrastos galimybės mokymuisi, laisvalaikiui, kūrybai, kurį vykdo  Utenos A. ir M. Miškinių viešoji biblioteka.

Šie praktiniai užsiėmimai bus naudingi tvarkant jau sukurtas svetaines www.joniskiobendruomene.lt, www.joniskis.moletai.lm.lt ir padės arnioniškiams bei Inturkės bendruomenei susikurti savąsias.

Rima Andrukonienė