Helovyno naktis mokykloje

Lapkričio niūrumą mokykloje išblaškė netikėta 5 ir 6 klasės mergaičių Kornelijos ir Gabrielės iniciatyva – surengti smagią amerikietiškojo Helovyno šventę. Organizatorės, pasitelkusios pagalbą, visą savaitę plušo ruošdamos dekoracijas ir kurdamos renginio scenarijų  (ne juokas užimti dalyvius vos ne visą parą!).

Penktadienį, lapkričio 9 d., nuo ryto virė darbas: visa komanda puošė aktų salę ir mokyklos erdves, rūpinosi maitinimu ir reikalinga įranga vakarėliui. Dalyvavimo sąlygos griežtos: bilietas į renginį – paruoštų pamokų įrodymas. Daugiau nei pusė mokyklos sutiko su šiomis sąlygomis, tad jau nuo 15 val. prasidėjo dar rimtesnė ruoša – kostiumai ir kaukės, toliau – moliūgų skaptavimas, žvakučių degiojimas, žaidimai, gąsdinimai, slėpynės, siaubo filmai… Budinčios mokytojoms E.Žilinskaitei-Pukėnienė ir R. Andrukonienė taip pat buvo įtrauktos į veiklas ir bemiegės nakties linksmybes.

Nors rengėjos savikritiškai vertino savo „pirmąjį blyną“, dalyviai, ypač tie, kurie mokykloje nakvojo pirmą kartą, liko patenkinti: prisibendravo, smagiai  praleido laiką, dar geriau susidraugavo.

 

R.Andrukonienė