Susitikimas su kariais ir jų mūzomis

Ką jaučia karys, kai prie jo sprogsta raketa? Kada 32 laipsniai – ne karštis? Kodėl žmogui svarbu protauti? Į šiuos klausimus rugsėjo 9-sios popietę atsakinėjo du Lietuvos kariuomenės kariai, dalyvavę misijose Balkanuose, Afganistane ir Irake – Valerijus Šerelis ir Ernestas Kuckailis.

Pulkininkas leitenantas V. Šerelis, Lietuvos karo akademijos viršininko pavaduotojas kariniam rengimui, rašytojas ir bardas, ne tik pristatė, „iššifravo“, bet ir padovanojo mokyklai-DC savo knygą „5.56 ×100 šovusių į galvą arba auliniais batais pramintų minčių“, kuri jau išgraibstyta knygynuose. Anot autoriaus, tai labiau ginklas nei knyga.  Jos skaitymas – tai proto mankšta,  mąstyti skatinantis autoriaus dialogas su skaitytoju.

Rašytojas, Žvalgų mokyklos kovinio rengimo instruktorius, Sausumos pajėgų Juozo Lukšos mokymo centro snaiperių ir taikliųjų šaulių rengimo ekspertas, snaiperis E.Kuckailis pasakojo apie dviejų knygų – „Trispalvio erelio skrydis“ (prisiminimai apie slaptojo 1-ojo Specialiųjų operacijų junginio eskadrono misiją Afganistane) ir karinio istorinio romano „Pavasarį paukščiai sugrįžta“ idėją ir kūrimą. Vyrai įdomiai papasakojo apie misijas, padainavo kareiviškų dainų.

Už šį įdomų susitikimą dėkojame žurnalo ,,Karys” redakcijos bendradarbei  Ilonai  Skujaitei  ir Inturkės bibliotekos vedėjai Onutei  Cesiulienei.

R. Andrukonienė