Dideli šalčiai gali pakoreguoti mokymo įstaigų darbą

Artimiausiomis dienomis sinoptikams prognozuojant šalčius, atkreipiame moksleivių tėvų dėmesį, kad jei oro temperatūra nukrenta iki 20 laipsnių šalčio ar žemiau, į mokyklą gali nevykti pradinukai ir 5 klasių mokiniai. Jei spusteli 25 laipsnių speigas, į mokyklą gali nevykti ir kitų klasių mokiniai, primena Švietimo ir mokslo ministerija.

Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigos dirba esant bet kokiai temperatūrai. Darželius lankančius vaikus į įstaigą atveda tėvai, todėl esant šalčiams, jie turi pasirūpinti saugiu vaikų atvykimu.

Mokyklos dirba ir priima vaikus esant bet kokiai temperatūrai, todėl jei pavojus vaikų sveikatai negresia – mokiniai gyvena netoli mokyklos arba juos į mokyklą atveža tėvai –  jie turėtų dalyvauti pamokose. Pėsčiomis ar viešuoju transportu į mokyklą per šalčius rekomenduojama nevykti.

Dėl šalčių praleistos mokymosi dienos įskaičiuojamos į mokymosi dienų skaičių, vadinasi, už šias dienas nereikia atidirbti vėliau. Taip pat iš mokinių nereikalaujama pateisinimo už pamokas, praleistas dėl šalčių.

Per tokias šaltas dienas, kai mokiniai lieka namie, mokytojai turi konsultuoti mokinius, panaudodami elektronines informavimo priemones. Mokiniams, neatvykusiems į mokyklą, mokymuisi reikalinga informacija skelbiama mokyklos internetinėje svetainėje ir elektoriniame dienyne.

Jei į mokyklą atvyksta vienas ar keli mokiniai iš klasės, mokykla atvykusiems turi užtikrinti ugdymo procesą.

Atkreipiame dėmesį, kad vykstant į mokyklą, būtina atkreipti dėmesį ne tik į faktinę, bet ir jutiminę oro temperatūrą konkrečioje vietovėje, įvertinti vėjo žvarbumą.

Sprendimus dėl ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo organizavimo priima steigėjas (savivaldybė ar kt.).Ikimokyklinio amžiaus vaikai į lauką auklėtojų gali būti išvedami, kai oro temperatūra yra iki 12 laipsnių šalčio ir vėjo greitis silpnas (iki 2 m/sek.), arba kai oro temperatūra – 8 laipsniai šalčio, o vėjo greitis vidutinis (nuo 2 iki 6 m/sek.).

 

Švietimo ir mokslo ministerijos
Komunikacijos skyrius
El. paštas info@smm.lt