Knygos „Motociklais aplink pasaulį“ pristatymas Joniškyje

Joniškio bibliotekoje vyko susitikimas su motociklų entuziastais, žygio per Ameriką (nuo Aliaskos iki Ugnies žemės) sumanytojais Jolanta ir Viliumi Navickais. Su joniškiečiais jie pasidalijo kelionės įspūdžiais, papasakojo, kur verta keliauti, o kur – nelabai. Atskleidė ne vieną įdomų nuotykį, kurių patyrė. Taip pat pristatė naujausią savo knygą „Motociklais aplink pasaulį: per Amerikos žemynus“.

Kažkada buvome sugalvoję, kad reikia apvažiuoti aplink pasaulį, ir tai darome“, – pasakojimą pradėjo V. Navickas. Jis sakė, kad kartu su kelionės draugais per ilgą žygį nuo Šiaurės iki Pietų Amerikos motociklu įveikė 28 tūkst. kilometrų. Kelionė truko beveik keturis mėnesius.

Keliautojai iš Vilniaus išvyko rugpjūčio mėnesį, o grįžo – gruodį. Kelionės data pasirinkta neatsitiktinai. Iš Aliaskos reikėjo pradėti važiuoti šiltuoju metų laiku, kad atvykus į Pietų pusrutulį ir vėl būtų vasara.

Vykusiame susitikime V.Navickas atskleidė ir daugiau kelionės įspūdžių, papasakojo neįtikėtinų istorijų. Apie visa tai galima paskaityti ir jų knygoje „Motociklais aplink pasaulį: per Amerikos žemynus“.

Joniškiečiai padėkojo svečiams už turiningai ir įdomiai praleistą laiką, už padovanotas knygas, už suteiktas  žinias Susitikimas skirtas Nacionalinei bibliotekų savaitei paminėti.

Virginija Kalinauskienė