Savaitė „Be patyčių“

Kaip ir kiekvienais metais Joniškio mokyklos – daugiafunkcio centro mokiniai dalyvavo „Veiksmo savaitėje BE PATYČIŲ 2017“. Visą savaitę vyko įvairūs renginiai skirti patyčių prevencijai.

Joniškio mokykloje- daugiafunkciame centre lankėsi Utenos aps. VPK Molėtų r. RK bendruomenės pareigūnai N. Purlienė ir A. Čiža. Susitikimo metu svečiai bendravo su atskiromis mokinių amžiaus grupėmis.

„Ar žinai, kas yra patyčios?“ „Ar esi kada nors turėjęs pravardę? Ar pažįsti vaiką, kurio bijo kiti mokiniai?“ Tokiais  klausimais pokalbį apie patyčias pradėjo svečiai. Bendravimo metu pareigūnai su mokiniais diskutavo – kas yra patyčios, kokios yra jų rūšys, kuo patyčios skiriasi nuo konflikto, kur galima susidurti su patyčiomis, kodėl tyčiojamasi, kas tampa patyčių taikiniais ir kodėl, kaip jaučiasi tie, kurie patiria patyčias, vaikų vaidmenys patyčių situacijose, kodėl sunku kalbėti apie patyčias, kaip elgtis kai patiri patyčias, kaip padėti draugui patiriančiam patyčias ir kas gali padėti. Taip pat peržiūrėjo keletą vaizdo filmų „Nesityčiok iš draugų“, „Internetinės patyčios“.

Pradinių klasių mokiniai gavo po saldų prizą už komplimentą draugui.

Svečiai pakvietė vyresnių klasių mokinius atvykti į Molėtų policijos komisariatą, kur galės susipažinti su policijos darbo specifika. Taip pat priminė saugaus eismo taisykles, nes atšilus orams, dauguma mokinių pradės važinėti dviračiais keliuose, kokios baudos gresia už tam tikrus elgesio, drausmės pažeidimus.

Mokiniai noriai bendravo su pareigūnais, reiškė savo nuomonę, jiems buvo atsakyta į visus rūpimus klausimus.

Priešmokyklinės grupės ir 1-4 klasių mokiniai rinkosi į aktų salę, kur susėdo, sudarydami draugystę ratą. Vaikai pasveikino vieni kitus, paspausdami rankas. Tada buvo išdalinti  popieriniai obuoliukai. Mokiniai užrašė po keletą blogybių, kurių norėtų atsisakyti. Obuoliukus sumetė į stiklainį „Obuolių kompotas“ ir jį uždarė. Kitais metais galės pasižiūrėti, ar tikrai įvykdė duotą pažadą. Po to mokiniai prie vaisinės arbatos puodelio suvalgė po gabalėlį draugystės pyrago.

3- 6kl. mokiniai paruošė projektinius darbus „Mes – prieš patyčias“.