Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo minėjimas

Kovo 10 d. Joniškiečiai gausiai rinkosi į Joniškio mokyklą – daugiafunkcinį centrą paminėti Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo ir pažiūrėti tai progai skirto koncerto.
Sugiedojus Lietuvos Respublikos himną, visus susirinkusius pasveikino bei apie šios dienos istoriją ir svarbą papasakojo mokyklos – daugiafunkcinio centro direktorės pavaduotoja Daiva Kaselienė.

Koncertą pradėjo mažiausieji šokėjėliai mokyklinukai. Juos keitė vyresni moksleiviai ir vietiniai saviveiklininkai, kurie dainavo dainas apie tėvynę, meilę Lietuvai bei šoko lietuvių liaudies šokius. Sulaukėme ir svečių iš Pabradės muzikos mokyklos, kurie pradžiugino žiūrovus pučiamųjų instrumentų melodijomis. Žiūrovai kiekvieną pasirodymą lydėjo gausiais plojimais.
Ypač jaudinanti buvo šventės pabaiga, kuomet visi esantys salėje buvo pakviesti bendram kartų šokiui. Skambant V.Kernagio dainai „Mūsų dienos kaip šventė“, dalyviai iškėlę rankose trispalves tulpes, sušoko smagų valsą.

Organizatoriai (Joniškio mokykla – daugiafunkcinis centras, seniūnas bei kultūros darbuotojai) labai džiaugėsi, kad šventėje dalyvavo tiek daug ir skirtingo amžiaus žmonių. Vadinasi dar neužgeso meilė tėvynei, tautiškumo ir pilietiškumo puoselėjimui.